Tragisch ongeluk met monstertruck in Haaksbergen

Op 28 september 2014 reed een monstertruck tijdens een stunt in Haaksbergen het publiek in. Drie mensen kwamen om, tientallen anderen raakten zwaargewond. 

Tientallen media uit zowel het binnen- als buitenland hebben gebruik gemaakt van Sem's beelden, die hij maakte nadat hij het ongeluk zag gebeuren. 

Foto's © SEM VAN DER WAL

Grote rampenbestrijdingsoefening Olie Alert Waddenzee

In de eerste week van september 2017 heeft Rijkswaterstaat samen met vele partners een grote oliebestrijdingsoefening gehouden op en rond de Noord- en Waddenzee. De hele keten van oliebestrijding werd geoefend, van zee tot kust. In diep water werd geoefend met schepen, oliegeleidende schermen en veegarmen. Op ondiepe en droogvallende plekken met menskracht en speciaal materieel, waaronder een amfibievoertuig. Het was voor het eerst dat de oliebestrijding op deze schaal werd geoefend.

Voor Rijkswaterstaat is Sem drie dagen lang op pad geweest om de oefening op beeld vast te leggen. 

Foto's Sem van der Wal © RIJKSWATERSTAAT

Vermissingszaak Utrechtse Anne Faber

De 25-jarige Anne Faber uit Utrecht raakte eind september 2017 vermist. De grote zoektocht waar politieagenten, militairen, veteranen en vrijwilligers aan meededen, leidde van Baarn naar Huis ter Heide, Soesterberg, Den Dolder tot Zeewolde, waar het lichaam van Anne werd gevonden.

Voor het ANP volgde Sem de zoektocht van begin tot eind. 

Foto's Sem van der Wal © ANP