Video

UTRECHT - Zo'n 16.000 mensen lopen mee met de stille tocht in Utrecht voor de slachtoffers van de aanslag van maandag, schat de gemeente. De twee kilometer lange tocht leidt naar het 24 Oktoberplein, waar de schietpartij plaatsvond. In opdracht van het ANP.

AMSTERDAM - VVD-leider Mark Rutte is op bezoek bij Oma's Soep, een bedrijf dat soep maakt met eenzame ouderen. Rutte deelde onder andere een vaasje uit aan de twee jonge oprichters, die volgens Rutte 'doeners' zijn. In opdracht van het ANP.

UTRECHT - Bij een aanslag in een tram in Utrecht zijn drie mensen omgekomen. De dader kon na een urenlange klopjacht aangehouden worden. In opdracht van het ANP.

VOLENDAM - PVV-leider Geert Wilders is op campagne in Volendam in aanloop naar de Provinciale Verkiezingen. Voor zijn bezoek zijn nog meer veiligheidsmaatregelen genomen, nadat de politie in Heerlen een aanslag op Wilders verijdelde. In opdracht van het ANP.

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders deelt flyers uit op de Haagse Markt, in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. In opdracht van het ANP.

DEN HAAG - Hayarpi Tamrazyan begrijpt niet waarom zij en haar gezin niet in aanmerking komen voor het kinderpardon. Dat zegt ze in de Haagse Bethelkerk, die Hayarpi en haar familie een kerkasiel hebben gegeven. ,,Wij hebben meegewerkt. Het enige wat wij niet gedaan hebben is daadwerkelijk vertrekken," zegt Hayarpi. In opdracht van het ANP.